14:00

Örtofta IS

Referat: Wollsjö AIF - Örtofta IS

Wollsjö - Örtofta referat
Det var ett peppat Wollsjö som skulle spela viktigaste matchen hitintills för att väga upp för förra matchen. Väder var som kan säga oklart, inte varmt men inte kallt heller lite regn och blåst.
Matchen bilden var glasklar, vi skulle ha 3 poäng efter matchen. Matchen blåser igång och man känner att båda lag vill gör sitt allra bästa. Wollsjö tog en mer defensivt ställning i början och satsade mer på långbollar då vi hade snabba anfallare, Morgan och George. Då i 9:e minuten blir Morgan fri med målvakten och lyckas kommer före den utåt spingande målvakten. Han skjuter, alla håller andan och från bänken ser man att bollen går förbi målvakten och mot mål, tyvärr går den precis utanför stolpen. Matchen fortsätter och nu börjar Örtofta ta över matchen. Som tur är har vi en lugn målvakt som inte anstränger sig att ta bollar som tar i ribban eller i stolpen. Dock gör Peter i mål en oerhört fenomenal räddning genom att ligga som ett täck i luften och lyckas stöta bort bollen som var välplacerad av en Örtofta spelare. Bollen var nämligen på väg mot det högra krysset, som sagt tar Peter denna boll. Men returen kommer till en annan Örtofta spelare som skjuter direkt. Vad gör Peter som precis har landat och ligger på marken? Har sträcker upp en armen och lyckas på något gudomligt sätt ta bort bollen till hörna. Wollsjöpågarna får inte riktigt tag om deras anfall och det blir en del farliga lägen för Örtofta men i halvlek står det 0-0.
I halvtid tar vi snacket med varandra och att vi går in i närkamperna och visar att detta är våran hemmaborg. Andra halvlek börjar, knappt 2 minuter in får Morgan en ny chans när han kommer springandes på kanten mot mål. Han får den djupledsboll och det är friläge igen. Han skjuter. Skottet hörs i hela Åvallen. Målvakten lyckas tyvärr att styra bollen till hörna. Matchen fortsätter och alla är spända och på tå, vem ska ta dessa 3 poängen idag? Då kommer ett skott från Örtofta och det blir retur, öppet mål och ett skott kommer. Som den rutinerade backen han är kommer Johan och slänger sig och lyckas styra bort bollen precis på mållinjen. Förutom detta skotten har vi rätt bra koll på Örtoftas anfall och lyckas med att styra av de flesta av deras anfall. I mitten av matchen kommer en högboll mot Morgan som styr vidare den framåt. Det som händer sen är inget trevlig. En Örtofta spelare kommer och totalt sparkar ner Morgan när bollen är kanske 5 meter där ifrån. Osportsligt om du frågar mig. Men domaren ser detta och han får ett gult kort och i med att han hade ett sedan första halvlek får han det röda. Nu är alltså Örtofta 10 man på plan. I minuter 85 kommer det en djupledsboll från Wollsjö till den nyvärvad Raffi, han tar löpet, målvakten kommer ut och tar bollen precis när Raffi ska nicka den vilket leder till en kollision. Domaren blåser av, och ger målvakten det röda kortet. Han hade nämligen tagit bollen med händerna utanför målvaktszonen. En frispark ska slås precis utanför 16meterslinjen. Adam Paulsson tar den, han backar och laddar sin högerdoja och avfyrar skottet. MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅLL!!! 1-0 Wollsjö. Nu kommer Wollsjö, i ett anfall minut 89, kommer Adam igen från sidan där han driver bollen inåt mot plan, kanske 5meter från 16meterslinje. Han kollar upp och känner känslan i högerdojan och skjuter iväg en skruvboll mot det bortre krysset. Bollen seglar in och dyker ner, MÅL 2-0 Wollsjö. Det är också så matchen slutar. Det var Wollsjöpågarna som tog dessa 3 poäng! Grattis pågar!! Detta var tyvärr våra sista hemmamatch för säsongen. De resternde två är borta mot Önneköp och Blentarp! Jag vill tack alla som kom och hejade på Wollsjöpågarna!